Over reizen, dagelijkse beslommeringen, koken, kookboeken, recepten, experimenten, mooi en slecht weer en nog veel meer.
zondag 8 januari 2012
De buit
De buit is binnen! Op deze prachtige zondag, net zo mooi als de vorige overigens, was de markt gelukkig weer goed gevuld. Het is nog een dagje vakantie, dus ook de stalletjes met souvenirs waren nog van de partij. En sinds vandaag is er ook een nieuwkomer: een biologische boerin uit de buurt, die niet de zielige minikropjes verkoopt van degene die haar voorging, maar echte mooie, blakende groentes: dikke meiknollen, ferme topinambour, prachtig bietenloof en begeerlijke bossen met kruiden. Als je bij haar aan het begin van de markt een kratje bestelt, dan kun je dat aan het eind gevuld afhalen, met groenten en kruiden voor een week. Ik kocht een knol en bietenloof; ga van die eerste een 'carpaccio' maken met goede olijfolie en een beetje vinaigre de bayuls en met het loof maak ik taartjes met buffelmozzarella. En dat is het diner. De oesters met het brood zijn voor de lunch. En de eerste mimosa, die prikkelt daarbij de neus en het oog.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten