Kijk op de site van Collectie-wijzer naar mijn nieuwste actie.
Ik ben benieuwd wie het schilderij herkent dat de inspiratie vormde voor het gerecht dat (voor 4 personen) bestaat uit:
4 sinaasappels
1 hete rode peper (liefst 'madame jeanette')
1 limoen
4 blaadjes citroenblad
150 ml kokosmelk
1 kleine paprika
250 gram visfilet, zonder graat
zout
Maak een marinade van het gekneusde of verkruimelde citroenblad, het sap en de rasp van de limoen, het sap van 1 sinaasappel, de kokosmelk en een snuf zout. Roer dit door elkaar.
Snij de visfilet in zo dun mogelijke plakjes en leg deze in de marinade. Zorg dat alle vis goed is bedekt. Dek de schaal af en zet deze minimaal 1 uur koel weg.
Schil intussen 2 sinaasappels en snij de partjes tussen de vliezen uit. Pers het sap uit 1 sinaasappel.
Verwijder kroon en zaden van de paprika en snij het vlees in kleine blokjes.
Snij hele dunne sliertjes van de peper en snipper deze. Gebruik hiervoor eventueel keukenhandschoenen.
Haal vlak voor het serveren de vis uit de marinade en laat iets uitlekken (bewaar de marinade). Verdeel de plakjes over 4 borden en garneer met de sinaasappelpartjes en wat van de marinade.
Overgiet met een beetje marinade en bestrooi met de blokjes paprika en hete peper.
Voor een mooi detail kun je met een dunschiller de schil van de paprika snijden, hier weer hele dunne sliertjes van snijden en deze in een bakje met water en ijsblokjes minimaal 1 uur koel wegzetten. De sliertjes krullen dan prachtig op. Eigenlijk vormen ze 'ritmische streepjes' (hint)
Morgen een impressie (hint hint)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten