Het is weer zover, de buiken zijn gevuld, overdadig gevuld. Dus wat nemen we ons met z'n allen voor: minder eten. Nu staat er op foodlog een stukje van Dr. Frank (van Berkum) die op tv een afvallersprogramma gaat begeleiden. In dat artikel komt hij met een hele waslijst aan problematiek, door het groeiend aantal zwaarlijvige mensen in Europa, en in het bijzonder in Nederland. En al lezend krijg ik het opeens te kwaad. We moeten minder eten, we moeten meer bewegen, we moeten meer groente en meer fruit consumeren, we moeten minder (eten) weggooien, we moeten minder uit pakjes en blikjes koken, we moeten opletten wat er op de etiketten staat, we moeten zorgen dat we een zo klein mogelijke 'global and carbon footprint' hebben, we moeten het dierenwelzijn in de gaten houden, we moeten vers eten, we moeten oppassen voor chemische bestrijdingsmiddelen op onze groenten, we moeten oppassen voor dioxine in onze eieren, we moeten de olijfolie niet te lang verhitten, we moeten geen zwartgeblakerde randjes van het geroosterde brood eten, we moeten dit en we moeten dat.
Zal ik dan maar op een houtje gaan bijten? Kan ik aan de antidepressiva, da's weer een heel ander zeurgebied.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten