zondag 17 juli 2016

We gaan op vakantie, en we nemen mee:

Vroegah ging je op vakantie en stouwde je de hele vouwcaravan vol met Douwe Egberts koffie (snelfilter), bintjes, scheurzakjes frietsaus, blikken Unox soep, drop, stroopwafels en natuurlijk wc papier. Nu is dat al lang achterhaald en neem je de Delicious. mee. Het juli nummer is een barbecue special, dus dat zit wel goed, want inmiddels is de vouwcaravan vervangen voor een all-in vakantiehuisje met, naast wifi, natuurlijk ook een bbq.
Eenmaal op de camping, alles uitgepakt, kinderen in het zwemparadijs, maakt ma (niet alles verandert zo snel) een boodschappenlijstje. Pa mag naar de super voor de boodschappen en dit staat op zijn papiertje (in volgorde van de receptuur):
kweeperen
oerwortels
burrata
chioggia bieten
marcona amandelen
datterino tomaten
orzo
freekeh
chipotlepepers in adobosaus
pul biber
tarweglutenpoeder
edelgistpoeder
faro pellato
pijlwortelmeel
briochebolletjes
kokossuiker
barramundi
doperwtenscheuten
vlierbloesemtonic
Ik ben benieuwd waar de arme man (zelfs met Google translate op zijn smartphone) mee terugkomt en wat er dan zwaait.
En dan hebben we het nog niet over de terugtocht als manlief werkelijk stad en land heeft afgezocht en, zich niet bewust van de slechte redactie, alles in mobile home heeft gehaald. Er gaat namelijk een batterij aan azijnen mee terug, want die horen er wel bij, maar worden spaarzaam toegevoegd. De auto hangt scheef van de flesjes (in volgorde van receptuur):
balsamico azijn
rode wijn azijn
ciderappel azijn
sherry azijn
blanke azijn
appelcider azijn
rijstwijn azijn
witte wijn azijn
rijstazijn
Mijn huwelijk zou dit alles nog wel hebben overleefd, maar zijn gestrand op de 'slamelange', want dat woord moest ik een paar keer lezen, voordat ik, als boodschappenlijstjeschrijfster, wist wat er stond.
Bon route allemaal, 'keep the peace' en laat die Delicious. vooral thuis liggen!


Geen opmerkingen: