dinsdag 5 juni 2012

Onverbeeterlijk

Ja hoor daar is 'ie dan: de prijs voor het lekkerste stukje niet-vlees. 'Een duurzaam geproduceerde vleesvervanger, waarbij je bijna niet proeft dat het geen vlees is...De duurzame vleesvervanger 'Beeter' is gemaakt van sojameel en water en nadert de smaak én structuur van echt vlees." Je kunt er echt je tanden in zetten."' Dus net zoals we tegenwoordig met een injectienaaldje doen alsof we dikke lippen hebben, doen we nu met een beetje sojameel of we vlees zitten te happen. Maar, zo staat er verder in het artikel in de krant: "We proberen niet om vlees te imiteren."
Maar wat dan wel? Kunnen we, als we geen of minder vlees willen eten niet gewoon iets maken met aubergine of paddenstoelen of tofu of tahu? Of blieft de man die gewend is om zondag een groot stuk rollade of rosbief aan te snijden dat niet?
Dit is volgens mij weer zo'n typisch voorbeeld van een industrie die een markt creëert in plaats van omgekeerd. En we trappen er nog steeds met z'n allen in! Nou ja, gelukkig is het sojastront.

Geen opmerkingen: