vrijdag 4 mei 2012

Nieuwe trend

De kookbladen staan vol met lijstjes nieuwe trends: gezond, seizoensgebonden, eerlijk, duurzaam, nou ja, we kennen ze allemaal wel. In de supermarkten stijgt het aantal bioproducten, en doet iedereen z'n stinkende best om in deze tijd, waarin we allemaal eerst naar het prijskaartje kijken en dan naar alle 'kiest bewust', fair-trade logo's etcetera,  toch zo verantwoord mogelijk te boeren.
Maar dat dit voor een hele batterij mensen helemaal niet interessant is, bleek gisteren, toen wij even op het Marie Heinikenplein zaten rond lunchtijd. Daar liep de ene na de andere bouwvakker voorbij om zijn maaltijd bij de Dirk te halen. En waarmee kwamen ze naar buiten? Roze koeken, blikjes frisdrank, bier, een zakje snoepjes en ok, één vent met een fles melk en muesli. Het zal nog wel even duren voordat de Andijkse bioboer met zijn dagverse doppers daar tegenop kan boksen.

Geen opmerkingen: