Gisteren kochten we op de (Marokkaanse) markt op Place Cassanyes in Perpignan een grote (butagas) brander met grillplaat/planxa en later een dikke côte de boeuf om erop te grillen. Bij de bereiding stond de hele keuken blauw, maar de smaak was er niet minder om.
Eergisteren zijn we langs de visafslag in Port Vendres gereden en hebben we tellines, palourdes (prachtig getekend) en 3 violets of zeevijgen meegenomen. Die laatste waren voor Bart en Fir een mysterie. Ik heb er ooit eentje op een fruit de mer in Sète gekregen. We hebben de 'verrotte aardappels' want zo zien ze en van buiten uit, opengesneden en uitgesneden/uitgelepeld. Van binnen zijn violets fel geel. Ze smaken naar "een zee-egel op steroïde" zoals Fir het omschrijft. De jodium, waar ze vol mee zitten, proef je heel duidelijk. Niks mee doen verder, alleen maar van genieten. De smaak is intens en blijft lang hangen. De zee-egels aten we al eerder, eigenlijk is het seizoen nog niet begonnen, ze zijn dus nog aan de kleine kant, maar ik kon niet wachten. Mmmmm!
1 opmerking:
ja ik proef ze nog! :-)
fir
Een reactie posten