maandag 14 december 2009

Calçots

Het begint hier nu echt te winteren (eindelijk?). Tijd voor haardvuur en extra warmte. Dat vuur biedt ook weer nieuwe uitdagingen. Kastanjes poffen, deed ik als kind al, in een oud zeepzeefje nota bene. We doen het hier in een supergoedkope kastanjepan, die meer toepassingen blijkt te hebben. In Spanje kochten we jonge preitjes, een hele bos voor nog geen € 5 (wel extra zwaar door de aanhangende klonten bruine klei). Deze calçots worden in deze buurt geroosterd op holle dakpannen, totdat ze aan de buitenkant helemaal zwart zijn geblakerd. Vervolgens worden ze gepeld en, als haringen aan hun staartje, opgepeuzeld, na dopen in romesco saus (m.n. tomaat, amandel, knoflook en olie). Wij roosterden ze in de kastanjepan. Zo hadden we onze eigen 'calçotada' (normaal gesproken maak je er een feestje van).

1 opmerking:

Anoniem zei

hee, die Catrien,.. ben ik bij Hedy, even een fidegua gemaakt en heb ik het over de calconadas in catalu~na..bekijken we je blog en hopla...jij hebt het dus lekker net gegeten!!! dit is even ook nog een testje voor Hedy , om te reageren dus..
hoop dat hier niet zoveel foutjes in zitten als in ons nationaal dictee[met eeen K] abrazos