
We hebben maar weinig dolfijnen mogen aanschouwen en helaas helemaal geen walvissen, al zouden die in hele groepen rond de Azoren zwemmen; een glimp werd ons niet gegund. Alle tijd dus voor het bakken van vers brood, het maken van bavarois met stukjes geconfijte mango en papaja, soesjes gedoopt in gesmolten chocolade, botermalse gebakken tournedos, visfiletjes in dragon en witte wijnsaus en nog wat heerlijkheden. Ondanks de omstandigheden hebben we de buikjes naar volle tevredenheid kunnen vullen en dat geeft heel veel voldoening.
De foto is van een andere reis, geeft een leuk beeld, maar klopt niet, want al even na St Maarten scheurde, door de harde wind en zon en zout, de bezaan (dat achterste zeil), dus dat konden we niet meer gebruiken.
Heb nog geprobeerd mijn zelf gedroogde moeder (van het zuurdesem) aan boord op te kweken, maar ik gebruikte meel dat voor de broodmachine was, dus allerlei toevoegingen had. Het bleef dus helaas bij een zuurpruimpje. Maar... mijn eerste broodje staat in de oven te bruinen. Ik ruik 'm al: de geur van welkom thuis.
2 opmerkingen:
Wel een gave foto...
r
Heb je die in een rubberbootje gemaakt?
welkom thuis
xxx
f
Een reactie posten