donderdag 6 maart 2008

even thuis


Vanaf maandag ben ik twee weken thuis. Het is weer even wennen aan alle blanke mensen op straat en het aan de andere kant in de auto stappen, maar thuis zijn is ook weer heerlijk, met Bart en Di (die nodig geborsteld moest worden - elke dag!)
Het is niet mogelijk om iedereen echt mee te voeren naar alles wat ik meemaak, maar ik wil het toch graag proberen, want sommige ervaringen zijn zo bijzonder dat ik ze graag deel.
Vandaag was ik voor het eerst weer in de Albert Heijn. Wat een weelde! vergeleken met de supermarkten in Port Saint Jonhs (en dat zijn er wel 3, dus echt klagen mag ik helemaal niet, als shopaholic). De variatie aan verse groente en fruit valt me het meest op. Het is ook gemakkelijk om vruchtensap etc. uit te kiezen, want ik weet wat ik ervan verwachten kan, dat is in PSJ nog maar gokken.
Vandaag kocht ik bij Carl Denig een echt koplampje voor Peter Sekele, de runner van productie. Hij was onder de indruk van het lampje dat ik bij me had en bij stroomstoringen in de avond goede diensten heeft bewezen, dus heb ik hem beloofd er één mee te nemen.
De avond valt. Ik hoor een merel; zie je wel dat wij hier ook mooie vogelgeluiden hebben!
We eten straks vers brood gemaakt met meel en verse gist van Paul Annee (en verse rozemarijn van AH) en daarbij aardappelpuree met kaas (Sao Jorge van de Azoren!) met geroosterde groente.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Yes, I'm a lucky bastard. Tot over anderhalve week. Dan ben ik weer een hungry bastard. - Bart

catrien zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.